UVJETI PRODAJE I DOSTAVE – POVRAT I REKLAMACIJE

Uvjeti prodaje i dostave

Navedeni uvjeti prodaje i dostave primjenjuju se na svaku kupovinu putem stranice www. srebrnigifts.com i za dostavu po cijeloj Hrvatskoj i svijetu. Svi ugovori o prodaji sklopljeni na navedenoj stranici bit će na hrvatskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina kako bi mogli kupovali putem Srebrni web stranice.
Društvo Srebrni j.d.o.o. upisano je u registar Trgovačkog suda u Rijeci pod brojem Tt-18/6829-2, MBS: 040397049. Odlukom o nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. – NKD 2007 o razvrstavanju poslovnog subjekta Društvo se nalazi pod djelatnosti br.o.r. 4719, Ostala trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama, matični broj poslovnog subjekta je: 5012830.

Dokumenti, slike, podaci i informacije objavljene na web stranicama www.srebrnigifts.com vlasništvo su Srebrnog ili se koriste od drugih vlasnika uz privolu, te se ne smiju reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Srebrni tima, uz obavezno poštovanje autorskih prava, vlasničkih prava te prava trećih osoba. Svaki korisnik pristupom web stranici i uslugama na www.srebrnigifts.com obvezuje se poštovati uvjete korištenja.

Prodaja putem navedene stranica regulirana je Zakonom o obveznim odnosima i odredbama Zakona o zaštiti potrošača.  

OPĆENITO

Narudžbe za Srebrni proizvode, pakete i cvjetne aranžmane zaprimamo za vrijeme radnog vremena/ Ponedjeljak-Petak 09:00-16:00h; Subota 09:00-12:00h minimalno jedan radni dan unaprijed do 16h. Naručiti možete putem stranice www. srebrnigifts.com od 0-24h, Vašu ćemo narudžbu obraditi za vrijeme radnog vremena. Nedjeljom i praznicima ne radimo.

Ponuda-sadržaj personaliziranih poklon paketa sastavlja se prema željama i u dogovoru s kupcem. Skupina artikala koji se nalaze u paketu, ambalaža i dekoracija odgovaraju cijeni finalnog proizvoda- Gift box-a. Kupac je u cijelosti uključen u proces sastavljanja poklon paketa. Srebrne proizvodi nastale kao produkt našeg stvaralaštva moguće je nabaviti i pojedinačno. Ako zbog bilo kojega razloga izvan naše nadležnosti ne možemo isporučiti pojedini artikl, ne snosimo odgovornost za to, pobrinut ćemo se da vam artikl ne bude naplaćen, odnosno iznos računa umanjen za navedeni iznos proizvoda. Prema dogovoru možemo navedeni proizvod zamijeniti proizvodom iste ili slične vrijednosti.

Ponuda cvjetnih aranžmana i usluga aranžiranja mijenja se kroz sezone. Naša ponuda ovisi o trenutnoj ponudi na tržištu cvijeća. Kupci su obaviješteni o svakoj promjeni.

Narudžbe cvijeća koje se ne nalazi u redovnoj ili SPECIAL ponudi ovise o dostupnosti proizvoda na burzi cvijeća i potrebno ih je naručiti deset dana unaprijed.

Ako želite Srebrni timu postaviti pitanje ili trebate dodatne informacije, javite se slobodno na broj +38598327559  ili putem e-mail adrese Srebrnog srebrniii13@gmail.com zatražite sve odgovore.

1. CIJENA PROIZVODA

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama HRK.

Cijena personaliziranih poklon paketa ovisi o sadržaju paketa. 

Cijena dostupnih cvjetnih aranžmana nalazi se na stranici Cjenik.

Cijena artikala koji se mogu kupiti pojedinačno nalaze se na stranici Cjenik.

Cijena usluga koje pružamo za organizaciju i dekoraciju evenata ovisi o veličini, željama i budžetu klijenata i dogovaraju se prema definiranim tarifama.

Cijena poklon paketa, pojedinih artikala i usluga istovjetna je na stranici www. srebrnigifts.com i svim ostalim medijima kao što su Društvene mreže.

Cijena poklon paketa i pojedinog artikla ne uključuje troškove dostave jer troškovi dostave ovise o mjestu dostave i veličini artikla. Više o dostavi saznajte u odjeljku DOSTAVA.

Dostupnost proizvoda i usluga na web stranici www. srebrnigifts.com podložni su promjenama. Cvijeće i cijene cvijeća ovise o ponudi i potražnji i variraju ovisno o dobu godine. Sve su cijene aktualne i redovito se ažuriraju.

Za svaki proizvod i uslugu vrijedi ona cijena koja je bila vidljiva u vrijeme kupovine.

Ako smo greškom istaknuli prenisku cijenu, nismo dužni dostaviti taj poklon paket ili artikl po navedenoj, pogrešnoj cijeni ako vas obavijestimo prije nego što vam pošaljemo iste. U takvim okolnostima zadržavamo pravo otkazati vašu narudžbu. U slučaju otkazivanja vaše narudžbe, vratit ćemo vam puni povrat novca, uključujući troškove dostave u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

2. PLAĆANJE

PLAĆANJE PUTEM TRANSAKCIJSKOG RAČUNA ILI OPĆE UPLATNICE NA BANKOVNI RAČUN
• Plaćanje se vrši na poslovni račun otvoren u Erste&Steiermarkische Bank d.d., HR5224020061100900495 putem transakcijskog računa.
Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti dodatne sljedeće podatke:
• Primatelj: Srebrni j.d.o.o., Murini 7b, Rijeka
• Poziv na broj: broj ponude
• Model: 00 (ili 99 ili prazno)
• Opis plaćanja: broj ponude
• Iznos: prema ponudi

2. POTVRDA NARUDŽBE

Putem online komunikacije primit ćete jednu ili više ponuda, odabirom i potvrdom željene ponude naručujete naše proizvode ili usluge. U tom trenutku kreira ugovor između vas i Srebrnog. Čim je ugovor sklopljen, ne možete više izmijeniti vašu narudžbu (međutim, možete otkazati narudžbu kako je navedeno u našim Pravilima povrata i zamjene).

Ponuda se sastoji od:

  1. Broj ponude
  2. Kontakt-podaci
  3. Cijene artikala i dostave (sadržaj paketa/cvjetnog aranžmana/usluge organizacije i dekoracije eventa)
  4. Način plaćanja
  5. Adresa dostave
  6. Informacije o vašem pravu na povrat i zamjenu te o pravima o zaštiti potrošača.

Sve dok se ne sklopi ugovor, mi možemo u bilo kojem trenutku odbiti dostavljanje poklon paketa, artikla ili izvršenje usluge. Ako odbijemo dostavljanje istih iako je već plaćanje provedeno, vratit ćemo vam puni iznos koji je naplaćen u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

Nakon što ste prihvatili i uplatili prema ponudi šaljemo vam obavijest da smo dostavili/ poslali poklon paket, artikl ili da je usluga izvršena.

4. RAČUN

Nakon dostave vaše narudžbe, u narednih 30 dana online komunikacijom isporučujemo i račun.

5. DOSTAVA

Dostavu vršimo osobno na području grada Rijeke i bliže okolice i takva dostava u veljači 2022. je BESPLATNA za sve poklone i cvjetne aranžmane. Bukete ne šaljemo putem kurirskih službi. Osobna dostava se odvija prema radnom vremenu/ Ponedjeljak-Petak od 09:00h-16:00h; Subotom 09:00-12:00h i po potrebi prema dogovoru s kupcem. Narudžbe zaprimamo minimalno jedan radni dan unaprijed do 16h! Kontaktirajte nas kako bi za vas provjerili slobodne termine za dostavu. Nakon popunjenja svih termina zatvaramo dostave za tekući tjedan!

Zatvoreni paketi i pojedinačni artikli mogu se dostaviti i putem kurirskih službi. Cijena dostave u tom slučaju određuje se razmjerno povećanju veličine paketa odnosno artikala i udaljenosti adrese dostave prema cjeniku dostavne službe.
U slučaju problema s dostavom, moguće je da će vaša narudžba biti podijeljena u dvije ili više dostava te u tom slučaju Srebrni j. d.o.o. pokriva sve dodatne troškove.
Savjetujemo vam da unesete broj mobitela prilikom izrade narudžbe tako da vas možemo obavijestiti o dostavi pozivom ili ostalim online komunikacijskim kanalima.
Dostave se mogu oduljiti zimi ovisno o vremenskim uvjetima.
Vi ste odgovorni za odlaganje ambalaže.

Važno: Ako vam dostavna tvrtka ne uspije dostaviti poklon paket ili artikl na adresu (npr. nema nikoga na adresi tko bi preuzeo pošiljku), oni će vas nazvati i/ili ostaviti potvrdu o pokušaju dostave s daljnjim uputama. Tada ćete moći dogovoriti ponovnu dostavu svoje narudžbe ili preuzimanje u najbližem centru dostavne tvrtke.

Pri preuzimanju narudžbe, molimo:
Pregledajte sve kutije/pakiranje u slučaju vidljiva oštećenja.
Ako je broj kutija/paketa manji od očekivanog, recite dostavljaču da ste uočili nedostatak. Sva odstupanja, bez obzira na to koliko su mala, trebate odmah prijaviti.

Ako su kutije/paketi oštećeni, preporučujemo da:
Odbijete primiti pošiljku i potpišite nalog od vozača „Odbijen zbog oštećenja“.
Prihvatite pošiljku, potpišite nalog od vozača „Oštećeno“ na dostavnom papiru te nas kontaktirate.
Na taj način možemo identificirati razloge za štetu i spriječiti slične incidente u budućnosti.
U svim slučajevima molimo vas da nam se odmah obratite pozivom na broj +385 (0)98327559 od ili porukom na Srebrni mail srebrniii13@gmail.com.

6. PRAVILA POVRATA I ZAMJENE

Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga.
Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.
Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko artikal nije upotrebljavan niti oštećen zamijeniti ćemo ga za neki drugi proizvod po vašem izboru u vrijednosti vraćenog proizvoda, manjoj ili većoj cijenu uz povrat ili nadoplatu, ili izvršiti povrat novca prema vašim željama.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. Povrat novca SREBRNI j.d.o.o. može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 098327559 ili se javi srebrniii13@gmail.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

7. REKLAMACIJE

• Je li vaš proizvod neispravan?
• Nedostaju li dijelovi u vašoj narudžbi?
• Je li narudžba bila podložna oštećenju prilikom prijevoza?
• Postoje li neki drugi problemi u vezi s kvalitetom?
U navedenim slučajevima obratite se SREBRNI j.d.o.o. porukom na srebrniii13@gmail.com te priložite fotografiju na kojoj je oštećenje vidljivo. Molimo da navedete i broj ponude da bismo brže obradili vaš prigovor.
Važno je da prigovor podnesete u što kraćem vremenskom razdoblju od trenutka kada utvrdite oštećenje.
Ako SREBRNI j.d.o.o. odobri reklamaciju, pokrit ćemo sve troškove u vezi s prvotnom narudžbom ili vam ponuditi zamjenski proizvod.