UVJETI PRODAJE I DOSTAVE – POVRAT I REKLAMACIJE

Uvjeti prodaje i dostave

Navedeni uvjeti prodaje i dostave primjenjuju se na svaku kupovinu putem stranice srebrnigifts.com i društvenim mrežama na Facebook stranici Srebrni i Instagram stranici srebrnigifts za dostavu po cijeloj Hrvatskoj i svijetu. Svi ugovori o prodaji sklopljeni na navedenim stranicama bit će na hrvatskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina da bi kupovali na navedenim web stranicama.
Društvo je upisano u registar Trgovačkog suda u Rijeci pod brojem Tt-18/6829-2, MBS: 040397049. Odlukom o nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. – NKD 2007 o razvrstavanju poslovnog subjekta Srebrni j.d.o.o. nalazi se pod djelatnosti br.o.r. 4719, Ostala trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama, matični broj poslovnog subjekta: 5012830.

OPĆENITO

Sadržaj personaliziranih poklon paketa sastavlja se prema željama i u dogovoru s kupcem, skupina artikala koji čine sadržaj i cijena odgovaraju finalnom proizvodu. Kupac je u cijelosti uključen u proces sastavljanja poklon paketa. Ako iz bilo kojega razloga te izvan naše nadležnosti ne možemo isporučiti pojedini artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen odnosno cijena poklon paketa bude umanjena za navedeni iznos.

Ako budete imali pitanja ili trebate dodatne informacije, molimo vas da se javite pozivom na broj +38598327559  ili e-porukom na srebrniii13@gmail.com ili putem društvenih mreža na Facebook stranici Srebrni i Instagram stranici srebrnigifts.
Prodaja putem navedenih stranica regulirana je Zakonom o obveznim odnosima i odredbama Zakona o zaštiti potrošača.  

1. CIJENA PROIZVODA

Cijena personaliziranih poklon paketa ovisi o sadržaju paketa. 

Cijena artikala koji se mogu kupiti pojedinačno nalaze se na stranici cjenik.

Cijena usluga koje pružamo nalaze se na stranici cjenik.

Cijena poklon paketa, pojedinog artikla i usluga istovjetna je na stranici srebrnigifts.com, Facebook stranici Srebrni i Instagram stranici srebrnigifts.

Cijena poklon paketa i pojedinog artikla ne uključuje troškove dostave jer troškovi dostave ovise o mjestu dostave i veličini artikla. Više o dostavi saznajte u odjeljku DOSTAVA.

Dostupnost i cijena na web stranici srebrnigifts.com i društvenim mrežama na Facebook stranici Srebrni i Instagram stranici srebrnigifts proizvoda podložna je promjenama.
Sve su cijene aktualne i redovito se ažuriraju.
Za svaki poklon paket, artikl i uslugu vrijedi ona cijena koja je bila vidljiva u vrijeme kupovine.
Ako smo greškom istaknuli prenisku cijenu, nismo dužni dostaviti taj poklon paket ili artikl po navedenoj, pogrešnoj cijeni ako vas obavijestimo prije nego što vam pošaljemo iste. U takvim okolnostima zadržavamo pravo otkazati vašu narudžbu. U slučaju otkazivanja vaše narudžbe, vratit ćemo vam puni povrat novca, uključujući troškove dostave u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

2. PLAĆANJE

PLAĆANJE PUTEM TRANSAKCIJSKOG RAČUNA ILI OPĆE UPLATNICE NA BANKOVNI RAČUN
• Plaćanje se vrši na poslovni račun otvoren u Erste&Steiermarkische Bank d.d., HR5224020061100900495.
Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti dodatne sljedeće podatke:
• Primatelj: Srebrni j.d.o.o., Murini 7b, Rijeka
• Poziv na broj: broj ponude
• Model: 00 (ili 99 ili prazno)
• Opis plaćanja: broj ponude
• Iznos: prema ponudi

2. POTVRDA NARUDŽBE

Putem e- poruka primit ćete jednu ili više ponuda, odabirom i potvrdom željene ponude naručujete naše proizvode ili usluge.

Ponuda se sastoji od:

  1. Broj ponude
  2. Kontakt-podaci
  3. Cijene artikala i dostave (sadržaj paketa ukoliko se radi o poklon paketu)
  4. Način plaćanja
  5. Adresa dostave
  6. Informacije o vašem pravu na povrat i zamjenu te o pravima o zaštiti potrošača

Nakon što ste prihvatili ponudu šaljemo vam obavijest da smo poslali ili dostavili poklon paket, artikl ili da je usluga izvršena. Tek se u tom trenutku kreira ugovor između vas i nas, kojim vam prodajemo poklon paket, artikl ili pružamo naručenu uslugu. U trenutku kada vas obavijestimo da smo poslali ili dostavili poklon paket, artikl ili izvršili traženu uslugu, od toga trenutku vaša narudžba se smatra narudžbom s obvezom plaćanja.

Čim je ugovor sklopljen, ne možete više izmijeniti vašu narudžbu (međutim, možete otkazati narudžbu kako je navedeno u našim Pravilima povrata i zamjene).

Sve dok se ne sklopi ugovor, mi možemo u bilo kojem trenutku odbiti dostavljanje poklon paketa, artikla ili izvršenje usluge. Ako odbijemo dostavljanje istih iako je već plaćanje provedeno, vratit ćemo vam puni iznos koji je naplaćen u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

4. RAČUN

Nakon dostave vaše narudžbe, u narednih 30 dana e-porukom ćete dobiti račun.

5. DOSTAVA

DOSTAVA NA ADRESU PO VAŠEM IZBORU – NAPLAĆUJU SE TROŠKOVI DOSTAVE

Dostavu vršimo osobno na području grada Rijeke i okolice i takva dostava od 2021. je BESPLATNA.

Paketi se mogu dostaviti i putem kurirskih službi onda se cijena dostave određuje razmjerno povećanju veličine paketa odnosno artikala i udaljenosti adrese dostave prema cjeniku dostavne službe.
U slučaju problema s dostavom, moguće je da će vaša narudžba biti podijeljena u dvije ili više dostava te u tom slučaju Srebrni j. d.o.o. pokriva sve dodatne troškove.
Savjetujemo vam da unesete broj mobitela prilikom izrade narudžbe tako da vas mužemo obavijestiti o dostavi pozivom ili e-porukom.
Dostave se mogu oduljiti zimi ovisno o vremenskim uvjetima.
Vi ste odgovorni za odlaganje ambalaže.

Dostava se dostavlja uobičajeno, do vrata vaše adrese za dostavu.
Dostava se odvija prema dogovorenom vremenu s kupcem. Pošiljke koje šaljemo kurirskom službom dostavljaju se prema uvjetima poslovanja dostavne službe.
Za pakete koje osobno dostavljamo na dan dostave primit ćete e-poruku kojim vas obavještavamo da je naručeni poklon paket ili artikl dostavljen.

DOSTAVA

Važno: Ako vam dostavna tvrtka ne uspije dostaviti poklon paket ili artikl na adresu (npr. nema nikoga na adresi tko bi preuzeo pošiljku), oni će vas nazvati i/ili ostaviti potvrdu o pokušaju dostave s daljnjim uputama. Tada ćete moći dogovoriti ponovnu dostavu svoje narudžbe ili preuzimanje u najbližem centru dostavne tvrtke.

ZAPRIMANJE VAŠE NARUDŽBE

Pri preuzimanju narudžbe, molimo:
Pregledajte sve kutije/pakiranje u slučaju vidljiva oštećenja.
Ako je broj kutija/paketa manji od očekivanog, recite dostavljaču da ste uočili nedostatak. Sva odstupanja, bez obzira na to koliko su mala, trebate nam odmah prijaviti.


OŠTEĆENI PAKETI/ARTIKLI

Ako su kutije/paketi oštećeni, preporučujemo da:
Odbijete primiti pošiljku i potpišite nalog od vozača „Odbijen zbog oštećenja“
Prihvatite pošiljku, potpišite nalog od vozača „Oštećeno“ na dostavnom papiru te nas kontaktirajte.
Na taj način možemo identificirati razloge za štetu i spriječiti slične incidente u budućnosti.
U svim slučajevima molimo vas da nam se odmah obratite pozivom na broj +385 (0)98327559 od ili e-porukom srebrniii13@gmail.com ili putem društvenih mreža na Facebook stranici Srebrni ili Insagram stranici srebrnigifts da biste prijavili i riješili problem.

6. PRAVILA POVRATA I ZAMJENE

Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga.
Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.
Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.Ukoliko artikal nije upotrebljavan niti oštećen zamijeniti ćemo ga za neki drugi proizvod po vašem izboru u vrijednosti vraćenog proizvoda ili većoj uz nadoplatu ili izvšiti povrat novca.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca SREBRNI j.d.o.o. može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 098327559 ili se javi srebrniii13@gmail.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

7. REKLAMACIJE

• Je li vaš proizvod neispravan?
• Nedostaju li dijelovi u vašoj narudžbi?
• Je li narudžba bila podložna oštećenju prilikom prijevoza?
• Postoje li neki drugi problemi u vezi s kvalitetom?
U navedenim slučajevima obratite se SREBRNI j.d.o.o. e-porukom na srebrniii13@gmail.com te priložite fotografiju na kojoj je oštećenje vidljivo. Molimo da navedete i broj ponude da bismo brže obradili vaš prigovor.
Važno je da prigovor podnesete u što kraćem vremenskom razdoblju od trenutka kada utvrdite oštećenje.
Ako SREBRNI j.d.o.o. odobri reklamaciju, pokrit ćemo sve troškove u vezi s prvotnom narudžbom ili vam ponuditi zamjenski proizvod.